שאל את הרב - כללי

רוצה חזרה בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני כבר כמה שנים רוצה לחזור בתשובה עם עליות וירידות מישתדל לשמור שבת , מניח תפילין ,הולך לבית כנסת שומע רבנים שם כיפה (בעיקר לאחרונה) עכשיו האנשים שאני נימצא איתם הם חילונים רובם ולפעמים אני שומע דעות שלהם שהם הכירו אנשים דתיים שלעדתם לא היתנהגו כמו שצריך ועוד......... הם חושבים שאני מכפה עליהם תאמונה שלי וכשה אומרים לי דברים זה מאוד מרחיק אותי למרות שאני יודע טוב תאמת אפילו דבר אחד יכול לגרום לי לנזק באמונה אני לא מבין למה זה גורם לכך וזה מתסכל אותי.....?? נגיד לך דוגמא בנושא השואה למרות שאני שמעתי הרבה רבנים שמסבירים תשואה ואפילו כתוב מפורשות בתורה בפרק ל"א כתוב הצופן "השואה" בזמן שהשם אומר לנו שיסטיר את פניו......... ואני בטוח שהם שמה שהרבנים אומרים זה נכון אבל........ הוא אמר שמי שהיה בשואה שאין לו הסבר שאלוקים לא עוזר כאילו יכולים להרוג ילד ליד אביו ואין לאף אחד הסבר....... ומי שמאמין מזוכיסט כאילו אוהב לקבל מכות ולאהוב את זה..... וכשה אני חושב על זה באמת אלו שהכי מאמינים הם אלו שמקבלים הכי הרבה מכות בחיים וגם אני לפני שהבנתי תדת הכל היה לי סבבה שנכנסתי החיים שלי השתנו....?? בקיצור סליחה על הקטע הארוך אני מקווה שתאנו לי במהרה..... וישר כח על עבודתכם...

תשובה

שלום וברכה

אשריך שהינך מתחזק ומתעלה במצות ובמעשים טובים ותזכה בעזרת ה` להצלחה להגיע לשימות בתורה ומצות.

זה שמישהו שלבוש כדתי מתנהג שלא על פי התורה אין בה כל סיבה להוריד את האמונה כמובן, אנו שומרים את המצוות כצווי הבורא, וללא כל קשר לכינויים או לאחרים.

בהצלחה - בנימין שמואלי