שאל את הרב - כללי

קושי בהריון

  • י"ט חשון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה! אני מנסה לחשוב אילו מילים אוכל לבחור כדי להסביר בצורה הכי טובה את שעל ליבי.. בגיל 16-17 בערך איבחנו אצלי שחלות פוליציסטיות ומאז ועד החתונה נטלתי גלולות כדי להקל על הסימפטומים. אני נשואה כ-8 חודשים (ברוך הוא וברוך שמו) ואני יודעת שכבוד הרב יגיד שזה לא הרבה זמן אבל הפחד הזה שקיים בי שלא אצליח להרות קיים כבר מאז שגילו את זה אצלי (כעשור), וככל שעובר חודש ועוד חודש ואני לא מצליחה להיקלט אני מרגישה קושי נפשי מאוד חזק. אני נלחמת ביצר יום-יום ומנסה להתחזק ומאמינה באמונה שלמה שהקב"ה יזכה אותי בקרוב בזרע של קיימא אבל לפעמים אני מרגישה שזה מעבר לכוחי ושאני פשוט טובעת. אנא כבוד הרב, אבקש לקבל עצה והדרכה ואפילו סגולות מה אני יכולה לעשות. אני קוראת כל יום תפילה להיפקד בבנים ואת תפילת חנה ומשתדלת לתת צדקה בעת הדלקת נרות שבת. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הלחץ מרחיק את הישועה וזה לא טוב ולא מועיל כלום.

את יכולה ללכת לרופאת נשים מומחית כבר היום שתבדוק אותך ותתן לך את חוות דעתה מה מצבך מבחינת פוריות ואם יש חלילה בעייה כלשהיא, מה עלייך לעשות כעת.

בברכה לזרע של קיימא מהרה,