בורא לעולם דחוף

  • י"ט חשון התשע"ו

שאלה

שלום הרב..בערב שבת בעלי דיבר עם אחותו ששאלה שאלות ורצתה ההוכחות...ובעלי ענה לה והסביר והיא אמרה שהיא לא מאמינה בבורא עולם ודרשה מבעלי שיוכיח לה הוא קיים והוכיח לה והיא אמרה זה שקר הספר בראשית שבעלי החזיק אמרה שזה חרטה ברתה וכאב לי שהיא דיברה ככה עד שבלב אמרתי לבורא עולם שיוכיח לה בטוב ורע עם צריך...ואחרי זה כשהלכנו משם אמרתי לו על הסמינרים שלכם ושל ערכים ובעלי אמר שהיא לא תלך לשם כי לא באמת היא רוצה לדעת למרות שהוכחתי ה...מה הרב ממליץ כי כואב לי הלב עלייה כי היא לא שומרת כלום לא שבת ולא טהרה ובעלה עובד בערב שבת ושניהם יהודים....וגם על אחותו קטנה היא מזמן התחילה לבד להתחזק וללבוש צנוע ומישהו מהמשפחה ראה אותה עם חצאיות וביזה אותה והיא הפסיקה וחזרה ללבוש מכנסיים וקצר ולא צנוע...מה אפשר לעשות כדי להוכיח ולעזור...תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית יש לחזק את האחות הקטנה שלו שתשוב לדרכה הטובה ולא תתבייש מן המלעיגים המקנאים במי שהולכת בדרך ה'.

האחות הגדולה, אסור לענות לה ולא לתהווכח איתה אלא להתפלל לבורא עולם שירחם עליה ויאיר את עיניה ויתן לה אור גדול שתזכה לשוב בתשובה ולהתחרט על כל דבריה הרעים. אין כל תועלת מויכוח איתה, היא לא רוצה לשמוע אלא להתריס ולהכעיס ואין להתייחס לזה.