שבת

תרגילי פיזיותרפיה בשבת

  • כ' חשון התשע"ו

שאלה

שלום, אני עוברת תהליך שיקום כרגע וכחלק מזה אני עושה תרגילי פיזיותרפיה יומיומיים בבית. התרגילים לא נעשים עם מכשירי כושר חשמליים או משהו דומה. האם אני יכולה לעשות אותם בשבת?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

הכלל במתיחת שרירים וכדומה בשבת, היינו, שאם התרגילים נעשים בכח ובהתאמצות, כלומר שייגע בהם ומזיע, אז נחשב הדבר לרפואה שאסור לעשותו בשבת. אבל אם הם נעשים באופן איטי ובנוח, שאין בהם ענין של יגיעה ניכרת וזיעה, אז מותר.

אמנם, זו מצאנו , שלדעת המשנה ברורה, יש להתיר בזה רק כאשר התוצאה מן הפזיוטרפטיה אי אפשר להשיג על ידי איזשהו תרופות או כדורים.

לכן אם מה שדרוש בפזיוטרפטיה אי אפשר להשיג דרך תרופות, וגם התרגילים עצמם נעשים באופן שאינו ניכר בהם יגיעה וזיעה בעשותם, אז מותר.

בברכה,

רב נחום