שאל את הרב - כללי

מה כוונת מזמור תהילים פ'ב?

  • כ' חשון התשע"ו

שאלה

יותר מדי מוזר שם. אלהים אני?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

כך פירש שם המצודת דוד:

"אמר בשם ה': הנה כאשר צויתי אתכם על הדינים [בשעת מתן תורה] אמרתי אז שבעבורם תהיו כמלאכים ולא תשלוט בכם המיתה."

כלומר, אם הייתם דנים את המשפטים וכל דיני התורה כראוי, אז הייתם יכולים להיות כמו אדם הראשון קודם החטא - שלא היה שולט בו המיתה.

אכן, הואיל ו"תשפטו עול ופני רשעים תשאו", לכן "כאדם תמותון", כלומר, שלא זכיתם לאותה מעלה של תיקון החטא להיות כמלאך (="כאלקים"), רק עדיין תשארו כמו אדם הראשון ותולדותיו לאחר החטא, אשר שולט בהם מיתה.

ויהי רצון שנזכה לתיקון החטא ב"ב.

בברכה,

רב נחום