אמונה

בקשת עזרה וביקורת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, יש לי שאלה שמתרידה אותי מאד ורציתי לדעת מה התורה אומרת בנושא הזה. אחי שאני מאד אוהבת אותו כל פעם כשאנחנו מדברים בטלפון (הוא חי בחו"ל) אומר לי שאני צריכה להשקיע ולגרום לאמא שלנו להשתנות,לשלוח אותה לפסיכולוג וכו` מכיוון שקשה לו לתקשר איתה והם לא מבינים אחד את השני. מצד שני, אמא שלי, כשהיא מדברת איתי כל פעם שואלת איך אפשר לגרום לבנה להשתנות כי היא חושבת שהוא חי לא נכו. בעבר היחסים שלי עם אמא לא היו טובים, אך עם הזמן הם השתנו והשתפרו ואני הבנתי שלא צריך לשנות אף אחד, אני צריכה לקבל אותה כמו שהיא ולאהוב אותה.בנוסף אני צריכה להשתפר בעצמי ולהשתנות אם אני רוצה אבל לא להכריח אדם אחר להשתנות כי לא נוח לי איתו. ניסיתי להסביר את זה לאחי אך הוא לא מוכן לקבל את זה וממשיך ללחוץ עלי בנושא כל פעם מחדש. מה אפשר לעשות במקרה כזה? חשוב לי שיהיה שלום במשפחה ושנקבל אחד את השני באהבה, אבל איך להעביר את זה לקרובים שלי? אני מרגישה לפעמים בין פטיש לסדן. להתעלם אני לא יכולה ולפתור אני לא מצליחה... חשבתי שבתורה יש תשובות, אשמח אם תעזרו לי! המון תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

אכן את נוהגת נכון, ואין לנסות לשכנע את אמא להשתנות, אל לקבלה כמות שהיא, ואמרי לאחיך ששאלת רב, והרב הורה לך שאסור להעיר לאמא, ואסור לומר לה שהיא לא בסדר.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי