חברה והשקפה

למה? ריבונו של עולם למה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני כותבת אליכם כרגע בעיניים דומעות לאחר המקרה המצער שארע היום בו אדם הרג את כל בני משפחתו והתאבד לאחר מכן, עיני דומעות על כל הסבל שעם ישראל עוברים אך שאלתי היא קצת שונה, מכיון שלא עלינו היו מאז ומתמיד מקרי אונס רבים הן בקטינות הן בנערות וכדומה, אינני מצליחה להימנע מהתהייה ומשאלה מדוע השם מרשה לזה לקרות? אינני באה בטרוניה חס ושלום אני בעצמי בעלת תשובה שמונה וחצי שנים ואם לילדים אך למרות הכל באופן שכלי אינני מוצאת תשובה לשאלה הזו, מה אשמה ילדה בת 6? במה היא חטאה שעליה להיות נגררת לשירותים והשם ירחם מה שנעשה שם ואיך אנו ההורים יכולים להגן על ילדינו? פעמים אנו מוצאים שמקרים מעין אילו קורים מתחת לאף של ההורים אף על פי שהם נזהרים ושומרים על ילדיהם, אני מבקשת סליחה אם השאלה מעט בוטה או נשמעת כאילו אני באה בטענות לקב"ה, אני פשוט מזועזעת, מדוע בנות נאנסות, מדוע? מה פשען? כל שכן ילדות קטנות אשמח לקבל תשובה בהקדם

תשובה

שלום וברכה

כדאי לקבוע שיעור יומי בספרו של רבינו משה חיים לוצאטו זצ"ל `דעת תבונות` שם תמצאי מנוח לשאלותייך, שהתעסקו בהן כבר גדולי הנביאים. ממליץ על לימוד איטי על בסיס יומי, ולא קריאה שטחית.

בהצלחה - מנשה ישראל