האם כחושבים על מישהו דבר מה שלילי, זה נקרא לשון הרע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד

האם כשחושבים על מישהו דבר מה שלילי, זה נקרא לשון הרע?

ואיך אפשר לא לחשוב יותר על אף אחד, למשל להגיד איך הוא הסתדר בחיים, התחתן, קנה בית, אוטו וכו', ואני עדין לא? ורק להיות שמח תמיד ולא לחשוב על אחרים? כי זה נראה לי לשון הרע אפילו במחשבה?

תשובה

שלום וברכה

אין איסור של לשון הרע במחשבה, ובכלל דברים אלו אין בהם לשון הרע, אבל יש בכך חשש עין הרע, ולכן יש להוסיף תמיד במחשבה שבלי עין הרע יש לו כך וכך ולשמוח בכך שההוא זכה להרוויח ולהעשיר, ובכך לא ייגרם נזק לחבר.

בברכה - בנימין שמואלי