תפילה וברכות

שאלה לגבי ברכות_

  • כ"א חשון התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום, רציתי לשאול אם אני נמצאת באותו מבנה לדוגמה בבית ומברכת "בורא נפשות" אחרי אוכל ועדיין אני נשארת באותו מבנה האם עלי לברך "שהכל" לפני אוכל החדש או שלא צריך לברך? ואותו דבר לגבי ברכת המזון , האם אחרי ברכת המזון אני שוב מברכת על האוכל החדש "שהכל" או "אדמה/עץ/מזונות" אם אני באותו מבנה או שלא. הרבה פעמים יוצא לי לברך בורא נפשות על אוכל ולאחר כמה דקות לאכול שוב פעם משהו (כאשר אני באותו מבנה) ואני מתלבטת אם לברך או שלא. תודה ויום נעים!

תשובה

שלום וברכה

מאחר ובירכת ברכה אחרונה לאחר שגמרת בדעתך לסיים לאכול הרי שכאשר את נמלכת לאכול או לשתות שוב יש לברך שוב.