שאל את הרב - כללי

איזה שאלות שואלים את האדם בבית דין של מעלה?

  • כ"א חשון התשע"ו

שאלה

שלום רב,

מעניין אותי לדעת מה השאלות ששואלים אדם כאשר מגיע לבית דין של מעלה? אם זה ארוך אשמח לדעת מה השאלות הראשונות לפי הסדר.

תודה רבה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

יש שש שאלות ששואלים בבית דין של מעלה וכפי שאמרו חז"ל: בשעה שמכניסין אדם לדין אומרים לו: נשאת ונתת באמונה, קבעת עתים לתורה, עסקת בפריה ורביה, צפית לישועה, פלפלת בחכמה, הבנת דבר מתוך דבר.

מקורות: מסכת שבת (דף לא עמוד א). וע"ע תוספות מסכת סנהדרין (דף ז עמוד א, ד"ה אלא). וכן ע"ע תנא דבי אליהו (פרק א), ומדרש משלי (פרק י).

בברכה,

הלל מאירס