תפילה וברכות

איך נכון להתפלל

  • כ"ג חשון התשע"ו

שאלה

יש דעות שאומרים שצריך לצעוק לד. בתפילה ומאידך גיסא שצריך פשוט להודות לד. על כל הקשיים. אז אני כבר לא יודעת מה הגישה הנכונה. ובנוסף, כאשר בן אדם מצפה לישועה מד. כבר הרבה שנים, כבר אין כוח לא לצעוק ולא להודות. פשוט יש מצב של התשה רגשית ונפשית כלפי תפילה, ופשוט הוא נכנס לאדישות, לא בגלל חוסר אמונה שזה יכול לקרות אבל בגלל שכבר אין כוח נפשי לדבר. לכן אשמח לקבל הדרכה בכל הקשור לנושא.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שיש לשלב את השניים. מצד אחד יש להודות לבורא עולם על כל הטוב שעשה לנו בורא עולם מיום היותינו על האדמה עד היום הזה ומצד שני יש להתפלל על מה שבכל זאת עדיין חסר לנו ולבקש מבורא עולם שנוכל בקרוב להודות לבורא עולם על כל הטוב שיגמול אותנו בקרוב.

יש לדעת שלפעמים בורא עולם לא ימלא את בקשתינו כי אין זה לטובתינו, אבל התפילות מועילות לנו להיוושע בדברים אחרים ואין התפילות הולכות לאיבוד לעולם.

בהצלחה,