שאל את הרב - כללי

האם המשיח כבר כאן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

קיבלתי היום מייל אני מעונין שהרב זמיר כהן יענה לי באופן אישי,האם המייל נכון ? תודה מראש להלן תוכן המייל צריך להזדרז ולהתעורר לפני שלא ישאר לנו זמן. מס` עדויות מגדולי הדור מתחברים יחד בימים אלו ומעידים כי התגלות המשיח קרובה יותר מתמיד! ר` אלעזר אבוחצירה הפסיק לקבל קהל מזה תקופה, כבר מלפני ראש השנה. בשאלת אחד המקורבים מדוע הרב הפסיק לקבל קהל ענה כי "המשיח שנמצא בכותל ביקש ממנו להפסיק"! אחד מחסידי הרב קנייבסקי מבני ברק הגיע אליו קצת לפני ראש השנה לשאול את הרב היכן כדאי לקנות דירה מבין מס` אופציות. הרב קנייבסקי הבהיר לו שלא משנה היכן יקנה כי בקרוב כבר זה לא ישנה הרבה! הרב ברלאנד- גדול חסידי ברסלב בדורנו, אמר לחסידיו הזרדזו לטוס לאומן בראש השנה האחרון כי יתכן וזו הפעם האחרונה! החפץ חיים הגיע בחלום לאחד מחסידיו ואמר לו שיחזיר אנשים בתשובה כי עוד מעט לא ישאר זמן לחזור בתשובה. החסיד אמר שגילו מופלג והחפץ חיים הפנה אותו לרב קנייבסקי. זה שהגיע לרב וסיפר לו על החלום לא הפתיע את הרב, אך הרב שאל מה עוד אמר בחלום. החסיד ענה שהחפץ חיים אמר שבקרוב נראה דברים שלא ראינו מעולם! ר` דוד אבוחצירה מנהריה מקבל קהל בקימה בפני כל אחד שנכנס בפניו. אחד מחסידיו שנרתע מהמעמד העז לפנות ולשאול את הרב לפשר הדבר. הרב הסביר כי סבו - הבבא סאלי זצ"ל, הגיע אליו בחלום ואמר לו שכבר פעמיים המשיח היה אצלו ור` דוד לא כיבד אותו היטב בקימה וכו`. על כן הרב נזהר בקימה בפני כל יהודי שנכנס אליו! לפני כשלוש שנים לפני פטירתו של המקובל הרב כדורי זצ"ל ציין כי הרב מרדכי אליהו יזכה לראות את המשיח עוד בחייו. כמו כן גם אמר בזמנו שהתעברה נשמתו של המשיח! לפני מס` הרב יורם אברג`יל נכח במהלך חופה וקידושין לפני כשבועיים. במעמד שבירת הכוס ע"י החתן עצר אותו הרב ואמר לו שלא ישבור את הכוס. החתן שאל את הרב כי זה הנהוג בסדר החופה, והרב ענה לו "כי אין לשבור יותר כוסות, המשיח כבר כאן!". כולנו יודעים שגוג ומגוג בפתח מכיוון אירן, ואכן רואים ניסים בכל יום, וכן רבים עוד הסימנים! צריך להזדרז ולהתעורר פן ניתפס לא מוכנים.

תשובה

שלום וברכה

ברור שחובה עלינו להתכונן לביאת המשיח שיבוא במהרה בימינו.

אבל אף אחד לא יכול לומר לנו בביטחה מתי משיח בא, והדברים ברורים, וכמו שאמר הרב זמיר בשיחתו לפני יום כיפור, ביד אליהו.

בברכה - בנימין שמואלי