שאל את הרב - כללי

האם גידול ציפורים פוגע בפרנסה?

  • כ"ו חשון התשע"ו

שאלה

בוקר טוב, רציתי לדעת אם יש בעיה שיהיה לי ציפור בבית עסק. אמרו לי שזה פוגע בפרנסה. אשמח לתשובה בנושא

תשובה

שלום רב,

1. מותר לך לגדל ציפור בבית העסק שלך (ראה בית יוסף יורה דעה סימן קיז בשם הארחות חיים), אלא שראוי להימנע מלגדל ציפורים מנגנים, כי יש דעות שזה יכול להביא מזל לא טוב (ראה מהרש"א מסכת סוטה דף מח עמוד א, ומה שכתבו בזה שו"ת בצל החכמה חלק ה' סימן לה, ספר חזון עובדיה שבת חלק ה' עמוד צו ד"ה ולעצם, ושו"ת עטרת פז חלק א' חלק יורה דעה סימן ה).

2. כדאי מאוד להימנע מלגדל תורים ובני יונה בבית (יעויין צוואת רבי יהודה החסיד אזהרות נוספות אות ח, וספר נגיד ומצוה תחילת חלק שני בשם רבי חיים ויטאל).

בברכה,

הלל מאירס