אמונה

לימודים אקדמיים ולימודי תורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, הנני מתחזק בדת כבר תקופה ארוכה, לא מעט מן המצוות השגרתיות היומיות אימצתי לעצמי. יש מצווה אחת שמטרידה אותי זה זמן רב, לימוד תורה... הנני סטודנט הלומד לתואר ראשון במסגרת לימודי ערב ובמקביל עובד במשרה מלאה. אין לי פנאי מסודר בו אוכל לקבוע עיתים לתורה ולכן קיבלתי על עצמי ללמוד על בסיס כל בוקר אחרי התפילה מס` הלכות מתוך ילקוט יוסף וזאת מאחר ואני מקדיש את רוב מרצי וזמני הפנוי בלימודיי האקדמיים (ניהול וכלכלה). מאוד מטרידה אותי המחשבה שלימודים אלו באים על חשבון שיעורי תורה מסודרים ובתוך תוכי אני חושש שאלוקים "יתחשבן" איתי על זה. התחושה היא שכעונש על כך אני סתם "יטחן מים" עם הלימודים האלו ולא יצא לי כלום מהתואר הזה. תחושה זאת מאוד מטרידה אותי ומורידה לי את המוטיבציה ללימודים, אני מאוד אוהב ללמוד והלימודים הללו במסגרת "האוניברסיטה הפתוחה" עשויים לקחת לפחות עוד 3 שנים. אני מאוד רוצה להמשיך ולקוות שבסוף אמצא מזה פרנסה טובה ואוכל גם אחרי זה בעזרת ה` להגיע לשיעורי תורה מסודרים, אבל עד אז... התחושה מטרידה! אשמח להתייחסות מצד מישהו מוסמך! בברכה ותודה, ירון.

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד ללמוד מקצוע להתפרנס בחיים ואין בכך כל חטא.

אבל חובה לקבוע זמן קבוע ללימוד תורה, שיהיה חוק ולא יעבור שבשעה זו הינך לומד, וכך תזכה לקים את מצות לימוד התורה בשלימות.

בברכה - בנימין שמואלי