תורה ומדע

רגש לא מוסבר של ספק באמונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בחצי שנה האחרונה התחלתי להתחזק יותר בתחום הדת, ועם זאת כשהתחלתי לחקור על בורא עולם התעורר בי מן רגש לא מוסבר כזה של מן ספק.., למרות שאני מאמין אבל בגלל הספק הזה אני מרגיש שאני לא מאמין באמונה שלמה וזה מעציב אותי ויושב לי על הלב תמיד אז אני מרגיש "לא ראוי" להמשיך להתקרב עוד אל ה`.. כי אם אין בסיס חזק אני מפחד שהכל יתמוטט.., יש הסבר לרגש הזה ואיך מתגברים עליו?

תשובה

שלום וברכה

היצר הרע המופקד להחטיא אותך ולהקשות עליך את הדרך לבורא עולם, ורצון הבורא הוא שתתגבר על היצר ותצליח להגיע לאמונה בהתאמצות מסויימת וכך תזכה לשכר רב. הינך ראוי והגון להתקרב אל ה` וע"י התקרבות תזכה להרגיש את מציאות ה` ואהבתו איליך. מומלץ מאוד ללכת לסמינר שיתן לך את הכלים לחזק את אמונתך.

ראה >בהצלחה - בנימין שמואלי