אמונה

שאלה דחופה בנושא שידוך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני שבוע יצאתי לשידוך עם בחור, הבוחר חוזר בתשובה לומד בישיבה. כשניפגשתי גיליתי שיש מציאת חן מצידו. ויש הרבה מציאת חן מצידי. אבל לצערי, קרה משו מוזר, הבחור סיים קשר לפני כחודש עם בחורה אחרת שהשתדך איתה, הם יצאו שנה שלימה ביחד ובגלל שהיו בעיות הם נפרדו אחרי שנה למרות שקבעו אירוסין ובטלו אותם. עכשיו לצערי כשהספקתי לצאת איתו ממש מעט ( פגישות ספורות). הבחורה נזכרה להתקשר אליו, לבקש אותו חזרה, הבחור התבלבל ומבולבל גם כרגע. המצב מחמיר כי הרבנים בישיבה מתחילים ללחוץ על הבחור שמשודך לי לסגור אירוסין וחתונה עם הבחורה הקודמת (שכביכול בוכה המון) והכל התחיל מהרב שלה. עכשיו הבחור נמצא תחת לחץ הוא הגדיר את זה ממש "בין הפטיש לסדן". ואני אובדת עיצות. התפללתי ואני בכלל לא יודעת מה לבקש, על מה להתפלל, אני רוצה אותו מאוד אבל לא יודעת אם הוא שלי,ולמה בכלל כל זה קורה לי.. אין לי רב לדבר איתו ולכן פניתי אליכם. ואני לא יודע איזה סיכוי יש בכלל לבחור לצאת נגד הרבנים שלו גם במידה ויחליט לצאת נגדם. אם בכלל יש אפשרות כזאת, והאם זה בכלל מותר לו. אני אובדת עצות. אנא , הציעו לי עצה אמיתית ונכונה מה לעשות.... אני מפחדת מכל דבר שאמור לקרות. טלי

תשובה

שלום וברכה

עיקר השאלה היא מהצד של הבחור, מה לעשות.

את יכולה רק לדעת בבירור שאין אדם נוגע בשייך לחבירו, ואם הוא בן זוגך הראוי, הרי אין לך כל חשש שמישהו יקח לך את המיועד לך, ובוודאי אם הבחור הוא הזיווג שלך את תזכי בו, וככל שתפנימי את האמונה בליבך כך יוקל לך להתמודד מול כל החלטה שלו.

עלייך להתפלל שתזכי בבן זוגך האמיתי המתאים לך ושה` יהיה בעזר הבחור להחליט את ההחלטה הנבונה והראויה.

התחזקי באמונה ובביטחון בבורא עולם והיי רגועה, וה` הטוב בעיניו יעשה.

בהצלחה - בנימין שמואלי