שאל את הרב - כללי

גוג ומגוג והשגחה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וערב טוב לרב, שאלתי היא, איך הצדיקים או אנשים שראויים לשרוד את מלחמת גוג ומגוג, אכן ישרדו? בהנחה שאכן יפול נשק לא קונבנציונאלי שבדרך הטבע קוטל את כל מה שבסביבו. כמו כן - ישנם צדיקים ורשעים, האם יהיה כמו שרשום שכשניתנת רשות למשחית אינו מבחין בין צדיק לרשע או שתהיה השגחה פרטית בהתאם למעשי האדם? תודה

תשובה

שלום וברכה

ביום בוא גוג על אדמת ישראל, יתרחשו ניסים שלא כדרך הטבע ברחבי העולם, ככתוב בספרי הנביאם ביחזקאל ובזכריה, כך, שבמסגרת הפלאים העצומים שלא נחזו אף ביציאת מצרים, אין להתפלא על אף תוצאה מדהימה ככל שתהיה. ואין בדברים אלו הסכמה לכך שיפלו כאן טילים, בכל הדברים הללו כותב הרמב"ם שלא ידע האדם איך שיהיו עד שיהיו.

בהצלחה - מנשה ישראל