היכן כתוב מההלכה שמותר לשמוע שירים לצורך לימוד?

  • ט' אייר התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! שבועות מספר אני בהתלבטויות גדולות מאוד, אני נמצאת בנסיון גדול מאוד, בכל שנה ושנה בבית הספר שלנו בצפון קרוליינה אנו עורכים "פסטיבל" שבו כל כיתה בוחרת שיר , ממציאה לו מילים חדשות, וריקוד (כמובן שהכל רק בנוכחות בנות). בהכנות לאירוע נעשות החל מהשבוע הקרוב ואני לא מצליחה למצוא מקור בהלכה שאומר שמותר לצורך לימוד לשמוע אך ורק את השיר הספציפי, הבנתי מרב הקהילה שלנו שזה נימצא בספר ילקוט יוסף. אך אין ברשותי את הספר... אבא שלי, מבקש את המקור ע"מ לשאול את רבו על העניין והוא נוטה להחמיר יותר ולאסור עליי להשתתף. חשוב לי להבהיר שנורא קשה לי לעשות זאת עם היתר כי אני איכשהוא כן יהנה באופן עקיף מין הדבר... ובנוסף אני אזלזל במוסר ההורים שלי... מה עליי לעשות? אשמח לתשובה מפורטת (מקורות) ומהירה ככל האפשר!
ג'ודית
צפון קרוליינה

תשובה

שו”ת מהר”ם שיק (יו”ד סי’ שסח) התיר לימוד מוזיקה לשם פרנסה אך לא לשם הנאה, אף שפשוט שבאיזה מקום הוא נהנה מזה.
והנני בברכה