שאל את הרב - כללי

התמחות עם מכורים

  • כ"ט חשון התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני אישה דתיי, סטודנטית לקרימינולוגיה, במסגרת התמחותי המקצועית אני עובדת עם מכורים לסמים אשר חיים ברחוב בפרוייקט אשר מטרתו למזער נזקים ולכן במסגרתו אנו מחלקים להם מזרקים נקיים וכמו כן גם קונדומים לנשים. אני יודעת ששימוש באמצעי הגנה אסורים מבחינה הלכתית אבל במקרה הנ"ל זה באמת על מנת למנוע תחלואות קשות יותר וכן כניסה להיריון לא רצוי, הפלות או הזנחה כתוצאה מההיריון. האם מותר לי להמשיך ולפעול באותה המסגרת? מדובר במכורים במצב קשה מאוד שידוע שאין באפשרותם לגדל ילד. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

למיטב הבנתי מדובר באנשים שרחמנא ליצלן שבכל מקרה מקיימים יחסים ולא מקיימים יחסים דווקא עם בן זוג הנשוי להם. ולכן נראה לי שחלוקת הקונדומים מותרת.

אתייעץ עם עוד רב.