האם מותר לבעל קורא להכין את הקריאה בלילה?

  • כ"ט חשון התשע"ו

שאלה

האם מותר לבעל קורא להכין את הקריאה במהלך ערבי השבוע, מראשון עד חמישי? מצד זה שלא נהוג לקרוא תורה בלילה. אשמח למקורות אם יש. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

א. יש להקדים שמעיקר הדין מותר לקרוא פרשת השבוע בלילה, אלא שעל פי הקבלה עדיף להימנע אם ילמד במקום זה תורה שבעל פה, אבל אם במקום זה לא ילמד כלל, גם לפי הקבלה אין להימנע מקריאת פרשת השבוע בלילה (ראה שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן ל).

ב. גם לפי הקבלה מותר לקרוא פרשת השבוע בליל שישי (ראה שער המצוות פרשת ואתחנן, ומה שהביא בזה בספר הלכה ברורה סימן רלח סעיף יד).

ג. ולגבי הכנת הקריאה בשאר לילות החול, ראה שו"ת בית ישראל (להרב ישראל לנדא זצ"ל, חלק אורח חיים סימן לה) שפסק להקל (גם לפי שיטת הקבלה) לבעל קורא שאין לו זמן אחר להכין את הקריאה חוץ מהלילה, לחזור על הפסוקים עם הטעמים בלילה, משום שיש לומר שאין זה לימוד אלא רק אמירה. עיין שם.

בברכה,

הלל מאירס