תפילה וברכות

השלמת מניין~

  • ל' חשון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, ראשית אני מתנצל שאני שואל הרבה שאלות בזמן האחרון, אבל יש לי עוד שאלה שמטרידה אותי. השאלה היא כך:אני בדרך כלל הולך למנחה לבית כנסת 1(לצורך העניין אני יקרא לזה ב"כ 1 וב"כ 2), ולאחר המניין יש שיעור תורה ואז ערבית. אני נשאר לשיעור תורה והבעיה שלפעמים הם צריכים השלמת מניין ואני נשאר אבל לא מתפלל כלום כי אני מחכה להתפלל בבית כנסת 2 כי שם התפילה על ידי שליח ציבור(רב) ירא שמיים שבטוח שהוא מכוון עלינו את כל הכוונות הראויות. בבית כנסת 1 השליח ציבור קורא מהר יחסית תפילת עמידה ואני פחות סומך עליו, השאלה האם אני יכול להשלים מניין אף על פי שאני לא מתפלל אלא רק יושב או שאני צריך להתפלל שזה יקרא מניין? האם אני יכול לעשות את זה כדי ללכת לבית כנסת 2? והאם יש דברים שאף על פי שאני לא מתפלל איתם אני חייב להגיד לדוגמא ק"ש? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

עדיף שתתפלל איתם ותשלים להם את המניין כראוי שכולם יתפללו בציבור כי לדעת הרבה מהפוסקים אין זה נקרא תפילה בציבור אם אין עשרה מתפללים יחד.

תכוון לכלול את עצמך עם תפילת הצדיקים ול התפילות שלך יעלו מעלה.