תורה ומדע

אני רוצה לדעת מה היה לפני התוהו ובוהו כי לכל דבר יש התחלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני באה מבית דתי ברוך ה` אבל יש לי שאלות שממש מפריעות לי בזמן האחרון. אני רוצה לדעת מה היה לפני התוהו ובוהו כי לכל דבר יש התחלה וזה נשמע מוזר שה` החליט לברוא את העולם דוקא בזמן הזה. ועוד שאלה: למה ה` כל הזמן נותן לנו ניסיונות שהוא יודע שלא נעמוד בהם? אני ממש מקווה שתענו לי כי השאלות האלה פוגעות לי באמונה וזה ממש מצער אותי!

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה הסתיר מאיתנו מה שהיה לפני הבריאה ולא גילה לנו מה הסיבה שהוא החליט לברוא את העולם. אין כל סיבה להתבלבל באמונה אם איננו מבינים הכול מאחר שהבורא ברא אותנו כמוגבלים לא נוכל להבין כמי שבלתי מוגבל, וכמו שאיננו מבינים מה מניע את כדור הארץ, ואיך הלב עובד ואיננו מבינים כלל מה היא נשמה כך גם לא נבין לעולם את רצון הבורא, וזה פשוט ביותר.

וחובה לחשוב ולהפנים את אפסות שכלינו מול גדלות הבורא וכל חכם יבין ויודה שאיננו חכם מספיק כדי להבין את הבורא. ואשמח לחדד לך יותר את העניין אם יש צורך בכך. אין ניסיון שהבורא נתן לך שאינך יכולה לעמוד בו, אין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו וכל מי שחפץ להתגבר על הניסיונות ה` נותן לו את הכוח לנצח כל ניסיון. אשמח לעמוד לרשותך ככל שיידרש.

בברכה - בנימין שמואלי