חברה והשקפה

טיפול פסיכולוגי אצל מטפל לא שומר מצוות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, בעלי ואני עוברים טיפול זוגי. הפסיכולוג טוען כל הזמן שההורים שלי פגעו בי ואני מתכחשת לכך או קשה לי להודות בכך. אני מרגישה שגם אם יש בי חלקים שנפגעו אין לי צורך או אפילו זכות להעמיק בהם ולנבור בהם כיוון שאני בטוחה שהם עשו למעני כמיטב יכולתם ועל כן מכבדת אותם ואין בי כל רצון לכעוס עליהם או לנטור להם. לטענתו עד שלא אעבור את הכעס הזה ואת היכולת להודות בכך לא אוכל לעשות שינוי בחיי... הייתי רוצה לשמוע דעה מכיוון דתי על טיפול פסיכולוגי בכלל ובפרט בנושא של עיסוק בעבר ובקשר עם ההורים שאצלי מתקשר מיד למצוות כיבוד אב ואם שלתפיסתי היא מהנעלות ביותר.

תשובה

שלום לך

אכן הורייך התכוונו לטובה, והדבר ברור למדי. אבל בכל זאת חובה לבדוק את שורש הבעיה ולהתגבר עליה, ואין בכך משום פגיעה בכיבוד הורים. וכמובן שכל העניין של ההורים יהיה ללא כל טרוניה על ההורים.

בהצלחה - בנימין שמואלי