שאל את הרב - כללי

גם אם אדם ירצה מאד משהו , לא מחייב שהוא יקבל בגלל שרק הקב"ה יודע מה טוב לאדם ומה לא!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, הייתי בהרצאה של הרב זמיר כהן והוא הסביר שגם אם אדם ירצה מאד משהו , לא מחייב שהוא יקבל בגלל שרק הקב"ה יודע מה טוב לאדם ומה לא! מצד שני הייתי בעוד הרצאה של רב גדול שהסביר על כוח הרצון ואמר שאם אדם רוצה משהו בכל ליבו, הוא ישיג זאת! אם כן , האם אדם שרוצה משהו מאד ישיג זאת או אולי לא? וכו, איזה כוח יש לכח הרצון אם לא אקבל מה שאני באמת רוצה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כפי שהרב מסביר אכן כוח הרצון הוא חזק מאוד ויכול לסייע מאוד להשיג את המבוקש, אבל הכול בידי שמים.

בעניינים רוחניים ועלייה בדרגות בעבודת ה` אכן אין גבול לרצון, ואפשר להשיג הכול באמצעות הרצון, והכול בידי שמים חוץ מיראת שמיים, דהיינו בענייני יראת שמיים ועלייה בעבודת ה` אפשר אכן תמיד לעלות ולהתעלות ללא כל גבול.

שבוע טוב - בנימין שמואלי