רציתי לשאול בעניין חלב נוכרי ואבקת חלב נוכרי האם מותר לאכול?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול בעניין חלב נוכרי ואבקת חלב נוכרי האם מותר לאכול?מהו האיסור?מה ההבדל ביניהם? קיבלנו חבילות קטנות של מטרנות לא מהדרין האם מותר לתת לתינוק למרות שזה עם אבקת חלב נוכרי אם אנחנו מקפידים שלא לאכול?או שגם הוא צריך להקפיד לאכול רק מהדרין? עם שאר ילדינו הקפדנו העניין הוא שקיבלנו כמה חבילות טובות וחבל לא להשתמש בהם.... תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ראוי שלא לתת לתינוק את המטרנה הלא כשרה, ואפשר לת זאת למי שאינו מקפיד בדבר. האוכל משפיע מאוד על הנפש, וחבל להקשות עליו את הליכתו בדרך ה` בהמשך חייו.

בהצלחה - בנימין שמואלי