האם מותר לנסוע לאילת?

  • ג' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, ידוע שאסור לנסוע לחוץ לארץ לפי ההלכה, האם לנסוע לאילת מותר? הרי זה חוץ לארץ..

תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

העיר אילת נמצאת מחוץ לגבולות ארץ ישראל, ולכן אין לצאת לשם סתם לשם טיול, כשם שאין לצאת מארץ ישראל לחו"ל לשם טיול.

מקורות: יעויין שו"ת תשובות והנהגות חלק ג' (סימן שלב, ד"ה והנה מה) בשם החזון איש זצ"ל. וע"ע שם (סוף ד"ה ולע"ד), שו"ת שבט הלוי חלק ה' (סימן קעג), שו"ת אז נדברו חלק י"ד (סימן מג), ואור לציון חלק ג' (פרק כג אות יב, ד"ה ולענין). וע"ע שו"ת בריתי שלום חלק ד' (סימן ד בהערה 6 ד"ה ומכאן).

בברכה,

הלל מאירס