שבת

הכנות לשבת

  • ד' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום וברכה התחלתי לעבוד לצערי הרב יוצא לי לאחרונה בימי שישי שאני מתרוצצת עד הדקה ה90 בהכנות שבת ולא מספיקה להתקלח (הילדים מקולחים הבעל אחרי מקלחת השולחן ערוך מיוום חמישי)ורןב ההכנות מוכנים אבל תמיד המקלחת שלי נידחת טו מתבטלת לגמרי ורק מחליפה בגדים שבעלי לא יכעס שאני עם ""בגדי עבודה" האם אני יכולה להתקלח בבין השמשות ?או עד השקיעה?(שהרי רק לאחר השקיעה נכנסים ליום החדש -יום שבת ועוד שאלה לגבי חסה כרוב ועשבי טיבול שצריכים שטיפה ורחיצה שמשרים בקערה וכו האם בבין השמשות אני יכולה לשפוך את המים או בכלל להתעסק עם זה?!? או שברגע שנכנס שבת אסור ולאותו נושא .. אם שכחתי לשטוף חסה לשרות וכו האם לסעודת שבת מספיק רק לשטוף טוב עלה עלה בסבון ומים

תשובה

שלום וברכה

אציע שתתקלחי ביום ה' בערב או ביום שישי לפני היציאה לעבודה אין להתקלח בבין השמשות.

את יכולה לשפוך את המים ללא חשש.

לא ראוי להקל בעניין הניקוי ועדיף לוותר על החסה.