האם אפשר לעקר חתולה על ידי וטרינר גוי

  • ה' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב.

ברצוני לשאול על חתולת הבית שלנו שתכף מגיעה לגיל 6 חודש, הגיל שבו אמורה להתייחם כפי הידוע ייחום אצל חתולות אומר ייללות בלתי נסבלות במשך הלילה, הבאת זכרים למרפסת, תוקפנות וצער (אם לא מזדווגת) לנו ולה. כמו כן בתקופה זאת היא תנסה לברוח מהבית בכל דרך ובלתי אפשרי לסגור את כל החלונות והמרפסות. מצאנו אותה בגיל 0 ומאז היא אצלינו הייתה תקופה שחיפשנו לה בית ומצאנו אך לאחר כמה ימים הלכנו להחזיר אותה פשוט כי התגעגענו אליה מאוד והיא כבר ממש נהייתה חלק מהבית. שאלנו את הוטרינר לגבי עיקור והוא המליץ לנו על וטרינר לא יהודי שקונה מדתיים את החיות שלהם, מעקר אותם ומוכרם לבעלים בחזרה. האם אפשר לעשות את זה? אנחנו ממש אובדי עצות כי לוותר עליה אנחנו לא יכולים, לא לעקר אותה זה ממש יהווה צער בשבילנו וגם לא רוצים לעבור על ההלכה. נשמח לתשובה בהקדם כי היא ממש לפני ייחום.

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

אם מוכריo לו את החתול ולא מדברים איתו כלל על העיקור והוא יודע בעצמו מה לעשות וכו', יש מקום להקל.