זוגיות

קנאה בין בני זוג

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הייתי שמחה עם כבוד הרב יחווה את דעתו בנושא קנאת גבר לבת זוגתו. אני במערכת יחסים עם גבר נהדר שאני מאד אוהבת ושאוהב אותי בחזרה. אנחנו מאד מאושרים ביחד ומסכימים ברוב הנושאים. אנחנו שומרים על מסורת יהודית ומזה מספר חודשים אנו שומרים את השבת. יש נושא אחד שחוזר על עצמו וגורם לחיכוכים רבים בינינו. בן זוגי מקנא לי במידה שאני מרגישה שהיא לא בריאה. הוא אינו מעונין שאני אעשה דבר בלעדיו, הוא לא מוכן שאשמור על קשרים עם ידידים וחברים שהיו איתי לאורך כל חיי, ומבקר את הלבוש שלי בכל היזדמנות. עלי לציין שלמרות ההשתדלות שלנו בשמירת המסורת, אנחנו לא זוג דתי ושנינו באים ממשפחות מרקע חילוני. אני חושבת שהפערים בנושא זה יכולים לגרום לבעיות קשות בנינו בעתיד והייתי רוצה לדעת את דעתו של כבוד הרב בנושא. עלי גם לציין שאנו חיים בארה"ב ועברנו לגור ביחד לפני מספר שבועות.

תשובה

שלום וברכה ]

ראשית חבל שעברתם לגור יחד לפני החתונה מאחר והדבר אסור, ויש להימנע מכל קירבה גופנית לפני הנישואין. ענין האופי של השליטה בך, הוא ענין שהבחור נדרש לטפל בעצמו ולשנות את אופיו קצת, ואין לו לחנוק אותך, וזאת ללא קשר לדת, גם אדם דתי נותן לאשתו את החופש שלה. ללא טיפול של הבחור בעצמו, יתכנו קשיים בהמשך חייכם.

בהצלחה - בנימין שמואלי