נישואי כהן לבתולה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בימינו מצוי שיש נשים לא בתולות בחתונתן (לא עלינו) . האם מותר לכהן להינשא ללא בתולה? האם מותר לרב לחתן כהן עם מישהי שלא בתולה? והאם זה משנה שהיא חזרה בתשובה על כך שנבעלה לפני החתונה או לא?

תשובה

שלום וברכה

כהנים רגילים מותרים להינשא לנשים שאינן בתולות, ואסורים רק בנשים גרושות.

רק כהן גדול, שהיה בזמן שבית המקדש קיים, הראש לכל הכהנים, מוזהר לקחת רק בתולה.

בהצלחה - מנשה ישראל