שאל את הרב - כללי

הגלות החמישית

  • י' כסלו התשע"ו

שאלה

לפי הנבואות מובא שהגלות החמישית תהיה קשה מכל- אך בגלות אדום (הרביעית)- התרחש כבר הנורא מכל- השואה... א"א לדמיין משהו נורא יותר מזה.. אם כן, נראה שהדבר הקשה ביותר התרחש כבר בגלות הרביעית. אמנם עכשיו עמ"י מאוד סובלים מהאסלם, אבל זה לא ממדי שואה ח"ו, וגם לא יהיה כך בע"ה. אם כך, למה הכוונה בדברי הנביאים שזו הגלות הקשה ביותר?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי מה שהבנתי, קושי גלות ישמעאל אינה נובעת מצד גודל החורבן שמטילים אלא מצד חוסר ההגיון.

אע"פ שאומות אירופה גרמו הרס רב במלחמת עולם השנייה, מכל מקום נוצחו על ידי זה שהיה כח גשמי יותר חזק שהתגבר עליהם, וממילא הוכנעו.

משא"כ אצל האיסלם, אע"פ שמראים להם כח מוגבר (כי מדינת ישראל יש להם אחד מן הצבאים החזקים בעולם), מכל מקום אין הם נכנעים, והם מוכנים ליהרג ולהמשיך את ההרס שלהם - שזהו נגד ההגיון הפשוט - ורק השם יצילנו מהם.

עוד נקודה שגורם קושי נוסף בסוף הימים, כי הסכנה מן האיסלם נתפשטה על כל מקומות העולם משא"כ בשנים שלפני כן שהיתה הסכנה מרוכזת במקום אחד, שזה נתן לפחות את האפשרות לברוח מן הסכנה.

ויהי רצון שהשם יתברך יושיענו ויגאלינו במהרה ב"א.

רב נחום