שאל את הרב - כללי

שושלת הכהונה הגדולה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בע"ה שלום! ידוע הוא שהכהונה הגדולה הובטחה כ"ברית מלח" לפנחס בן אלעזר בן אהרון הכהן לאחר מעשה המדינית. ואילו בתקופת השופטים (תחילת ספר שמואל) אנו נחשפים לכהן גדול מזרע איתמר הלא הוא עלי (אגב בנו נקרא פנחס). איך זה יתכן שעמד כהן גדול שאיננו מזרעו של פנחס?

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

מסתבר שאכן הבטחה זו התקיימה אז עם מות בני עלי, והגזירה על זרעם לעולם.
לפעמים, נבואות והבטחות מתממשות, אחרי דורות רבים.

ברכה והצלחה;

יעקב משה