כאשר בן אדם עושה מעשה והוא לא בטוח שזה מותר, ואז הוא מגלה שזה היה אסור .. הוא יענש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם כאשר בן אדם עושה מעשה והוא לא בטוח שזה מותר ואז הוא מגלה שלא היה אסור .. הוא יענש גם אם המעשה היה מותר?

תשובה

שלום וברכה

כך דרשו חכמים על הפסוק הנאמר אצל אשה שהבעל הפר את נדרה והוא אכלה דבר שנדרה עליו ללא הידיעה שלה שהבעל הפירם אישה הפרם וה` יסלח לה במה הכתוב מדבר באשה שנדרה בנזיר ושמע בעלה והפר לה והיא לא ידעה שהפר לה בעלה והיתה שותה יין ומטמאה למתים, וכשהיה מגיע רבי עקיבא לפסוק זה היה בוכה ומה מי שנתכוון לאכול בשר חזיר ועלה בידו בשר טלה אמרה תורה צריך כפרה וסליחה מי שנתכוון לאכול בשר חזיר ועלה בידו בשר חזיר על אחת כמה וכמה.

בברכה - בנימין שמואלי