פרסום עובדת בית גויה-שאינה ישרה

  • י' כסלו התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, ביום שישי העסקתי אצלי בניקיון, עובדת גויה- דרוזית. מכיוון שזו הפעם הראשונה, עשיתי לה "מבחן" והשארתי מטבע של חמישה ש"ח מתחת למיטה, על מנת לבדוק אם היא ישרה . היא ניקתה את החדר ולא נתנה לי המטבע. הסתכלתי מספר פעמים בחדר אם היא השאירה אותו במקום כלשהו, אבל לא ראיתי. לאחר כשעה, שאלתי אותה אם היא מצאה כסף על הרצפה שנפל לי אתמול בלילה (לא ציינתי איזה מטבע) . היא אמרה שהיא לא ראתה חמישה ש"ח , וכל מה שהיה על הרצפה, היא גרפה עם המים לאמבטיה. אחרי 2 דקות, היא טענה שהיא מצאה את הכסף והחזירה לי אותו. ברור לי שהיא לא ישרה... השאלה היא, מה עליי לעשות כעת, מאחר וכבר קבעתי איתה מראש לפעם הבאה, והיא גם אמורה להגיע לחברות שלי שקבעו איתה. אם אספר להן, בטוח שלא ירצו אותה, והיא תפסיד. מה גם, שהיא בחורה מסכנה, גרושה עם ילד ואין לה קשר עם אף אחד מהמשפחה שלה, מאחר והיתה נשואה למוסלמי. בקיצור, לא יודעת מה לעשות... אשמח לעצתך בנושא. ​תודה, ​סימונה.

תשובה

שלום וברכה

אם היא לא ישרה מותר לפרסם אותה. תנסי אותה השבוע שוב ואם היא שוב לא תחזיר את הכסף תוכלי לפרסמה ללא חשש.