שאל את הרב - כללי

סרוס כלב

  • י"ג כסלו התשע"ו

שאלה

שלום, יש לי כלב שאני מגדלת בהמון אהבה..אבל לאחרונה הוא התחיל להיות לפעמים תוקפני ולא רגוע..לפי התייעצות וטרינרית ומידע באינטרנט רשום שזה הגיל שבו הכלב צריך סרוס כי הוא הגיע להתפתחותו המינית. במידה ולא מסרסים יכולים להגרם לכלב בעיות כמו מחלות שונות ובינהם סוגי סרטן הוא יכול לברוח כי הוא מריח כלבה מיוחמת ולהדרס חס ושלום או לעבור התעללות מצד בעלים של. אותה כלבה וכמובן גם קרבות עם זכרים אחרים...בנוסף גם משלמים אגרה על כלב לא מסורס לעירייה בסך 1000 שח ומעלה. מהסיבה שיכול להיות שהוא יכניס כלבה להריון ויהיו המון גורים זרוקים ברחוב שיכולים להמית אותם מחוסר מקום בכלביות..וזה משהו שחס ושלום אני לא רוצה שיקרה כי זה מאוד קשה לי לדעת שיש גורים ברחוב בלי אוכל ומים ולצערי אנשים לא ממש טובים ברחוב שמתעללים! אני רגישה מאוד בנושא זה. לפי הרצאה של הרב יצחק פנגר ראיתי שיש איסור מן התורה לסרוס ועיקור..אשמח לדעת מה הרב אומר בנושא בהתחשב בכל הנסיבות? תודה רבה מראש אצרף גם לינק שמסביר על תהליך סרוס ומה הוא מונע מהכלב. https://www.chai-online.org/he/companion/health/h_caring_dog_neuter.htm

תשובה

שלום וברכה

קשה להתיר סירוס גם בנסיבות האלו.

יש המתירים למכור את הכלב לוטרינר גוי שיעשה מעצמו את הסירוס וימכור לך מחדש את הכלב לאח רמכן.