דיני 40 יום תענית צום

  • י"ג כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, החלטתי לקחת על עצמי תענית של 40 יום, ויש לי מספר שאלות בנושא. 1. אומרים שאין לערבב שימחה בשימחה. ומה לגבי לערבב עצב בעצב? למשל, האם אפשר לעשות 40 יום תענית בזמן של ספירת העומר או במשך 3 השבועות שלפני תשעה באב? 2. אני שמעתי שלא עושים תענית ביום שבת, אז נגיד שב-40 יום שאני רוצה לעשות תענית יש 6 שבתות, האם זה אומר שהתענית צריכה להיות 46 יום ( בגלל שאם לא סופרים שבתות זה יוצא פחות מ- 40 יום)? 3. ומה אם יש לי חג באמצע, זה כדין שבת? ומה קורה לגבי כל המועד? תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום וברכה

1. אין חשש. יש להיזהר לא צום בתחילת ספירת העומר אלא לאחר שיצא ניסן.

2. אכן.

3. מועד וראש חדש כדין שבת שאין מתענים.