תפילה וברכות

שלום רב, השאלה היא בקשר לתפילת רבי ישמעאל כהן גדול

  • י"ג כסלו התשע"ו

שאלה

בוסף התפילה כתוב : *כאן יזכיר אות אחת משמו כגון שמו ´דוד´ נרשם בכל ראש משם קר"ע שט"ן ובזה מכרית ומבטל מעליו כל מיני רע שלא יוכל לשלוט בו וכך ירשום כל אות ואות שמו בשם קרע שט"ן) ולא הצלחתי להבין איך אני עושה את זה..כלומר ...השם שלי שמעון..איך בדיוק אני עושה כתוב למעלה ? תודה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

בקטע הזה  אנא השם הגדול קר"ע שט"ן דקרע שטן וקרע שטן דקרע שטן וקרע שטן בגדול זרועך ידמו כאבן, ככתוב "תיפול עליהם אימתה ופחד בגדול זרועך ידמו כאבן" (פסוק זה יאמר ג´ פעמים) הנך רואה שבפעם השניה של קרע שטן כתוב דקר"ע שטן עם אות ד' ובפעם השלישית כתוב וקרע שטן עם ו' וכך הלאה על זה הדרך. כך צריך לעשות כל אחד לפי שמו לומר את המילים קרע שטן כל פעם ופעם לפי אותיות השם.