זוגיות

מגע בזמן נישואים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, ברצוני לדעת האם זוג נשוי דתי , מותר לו להפגין חיבה ברחוב, כגון: אחיזת ידיים,חיבוק? (האישה כמובן לא בזמן נידה). תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אין לעשות מעשים המעוררים הרהורי עבירה אצל אחרים, ולפיכך אין להתחבק ולהתנשק לפני אחרים. ובתלמוד מבואר: "אמר רבי אמי כל המביא עצמו לידי הרהור עבירה אין מכניסין אותו למחיצתו של הקב"ה". וקל וחומר למי שהוא מכשיל אחרים.

ולגבי תלמידי חכמים החמירו אפי` בדיבור, וכך אמרו חז"ל (ברכות מג ע"ב): "תנו רבנן ששה דברים גנאי לו לתלמיד חכם ...ואל יספר עם אשה בשוק ...אמר רב חסדא ואפילו היא אשתו, תניא נמי הכי אפילו היא אשתו ואפילו היא בתו ואפילו היא אחותו לפי שאין הכל בקיאין בקרובותיו".

בהצלחה - מנשה ישראל