שבת

אני מחמם את ביתי בקמין עצים. איך אני שומר על חום הבית בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, 1. אני מחמם את ביתי בקמין עצים. איך אני שומר על חום הבית בשבת? הלו בעבר השתמשו לחימום הבית רק ע"י הבערת אש! וכמות העצים בהבערה הראשונית לפני שבת אינה מספיקה לכול השבת! 2. האים מותר לרכב על אופניים בשבת? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אסור להניח עצים בתוך תנור בשבת, ולכן אם כמות העצים מלפני השבת אינה מספקת, עליך להשתמש בחימום חילופי, גז חשמל שמפעילים אותו מלפני השבת, ואפשרי גם בעזרת שעון שבת. אסור לרכוב על אופניים בשבת.

והשם יעזור לך בזכות שמירת השבת, בברכה והצלחה בכל הענינים. בידידות, פנחס הלוי