כללי(_)

  • ט"ו כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אני סובלת משפתיים יבשות וסדוקות קניתי שפתון שאין עליו הכשר מותר להשתמש חיפשתי ולא מצאתי אף שפתון עם כשרות והאם אפשר לשים אודם גם ללא כשרות? ועוד שאלה אכלתי סלט והיה שםש ירק / פרי שלא אכלתי בכלל האם הייתי צריכה לברך ברכת שהחיינו? וזה היה סלט בתוך סעודה הכוונה עם נטילת ידיים וברכת המוציא? בבקשה תוכלו לענות לי כמה שיותר מהר

תשובה

שלום וברכה

איזה שפתון קנית? איזה אודם את רוצה להשתמש?

יש לקחת חתיכה מהפרי שאת רוצה לברך שהחיינו ולברך בפני עצמו שהחיינו.

סלט פירות שבא לקינוח חייב בברכת פרי הארץ אף באמצע סעודת לחם.