דמי נסיעות מהעבודה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מקבלת בעבודתי כרטיסיה (לא חופשי חודשי) לאוטובוס, שהיא בעצם הדמי נסיעות לעבודה. רציתי לשאול, האם אני יכולה להשתמש בכרטיסיה זו לא רק בנסיעה לעבודה? כיון שמלא פעמים יוצא לי ללכת ברגל לעבודה, ואז, אני לא משתמשת בכרטיסיה, אבל מגיע לי לקבל את הדמי נסיעות הללו, שזה שתי נסיעות ביום, הלוך וחזור. וזו זכותי כביכול אם להשתמש בזה או לא. (אני חושבת שזה כמו לקבל את הנסיעות לא בתור כרטיסיה, אלא בתוספת למשכורת כמספר הימים שעבדת, ואינך חייב לנסוע דוקא באוטובוס.) אשמח לקבל תשובה בהקדם, ותודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מותר לך להשתמש בככך כמספר הימים שחסכת את הניקובים בהליכה רגלית.

בברכה - בנימין שמואלי