שבת

במהלך השבת האם אפשר להוסיף לו מים רתוחים ממייחם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, רציתי לדעת אם מרק כשהוא כבר מוכן מונח על הפלטה לפני שבת. והוא נקרש במהלך השבת האם אפשר להוסיף לו מים רתוחים ממייחם? האם גם זה נחשב לבישול אף שהמרק מוכן ומבושל והמים שמוסיפים הם רותחים. שנית, רציתי לדעת האם טבילה בים מותרת במקום במקווה?

תשובה

שלום וברכה

א. מותר להוסיף מים רותחים, ועדיף לעשות זאת ישירות מהמיחם, מבלי להניח את סיר המרק על גבי משטח לפני ההחזרה על הפלטה.

ב. מותרת. אבל מן הדין יש לטבול כשבלנית מוודאת כי כל השערות וכל הגוף היו מתחת לפני המים. קשה מאוד לוודא זאת באופן עצמאי.

בהצלחה - מנשה ישראל