יש לי עוד שאלה בענין גזל!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבודו! נכון כל הזכויות שמרוות וזה גזל עכשיו אלו של הרדיו קונים את הדיסקים ואנחנו שומעים את השירים דרך הדיסקים(הרדיו)אבל רשום בידיסקים שאסור שבנאדם אחר ישמעע שהם לא מרשים, יעני הם מרשים רק שאותו אחד שקנה ישמע אותו אבל הם מפרסימים תשירים שלו אז זה עוד מן סוג לגזל מה שאנשים עושים לא? אבל כעיקרון הזמרים מסכימים את זה כי הם מתפרסמים דרך הרדיו אבל יש פה ענין של גזל לא?בגלל שרשום בדיסק שלא ישמעו אחרים וזה! עכשיו אני שומעת שירי קודש דרך הרדיו!!אני נזכרתי בענין הזה כי אחי קנה דיסק של שירי קודש אז קיצר רציתי גם לשמוע אבל אמר לי שלא בגלל גזל אמרתי לו מה זה קשור וזה ואז הוא הסביר לי פחות או יותר ואז הראה לי את מה שרשום בדיסק..

תשובה

שלום וברכה

הרדיו משלם תמלוגים ליוצרים. אבל בעיקרון מותר להשאיל דיסק שמישהו אחר ישמע, ולא ראיתי בעל דיסק שלא נותן רשות להשאיל לאחרים.

בהצלחה - בנימין שמואלי