האם זה נכון שתהיה מלחמה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.האם זה נכון שתהיה מלחמה? הרב קנייבסקי שליטא אמר למשהו שיקדים את החתונה מחנוכה כי אז כולם יהיו במקלטים? האם בפסח הקרוב נגאל? 2. איך קוברים אישה בהריון? עם העובר או בלעדיו? 3. ביום 4.12.08 אני מוזמנת עם המחלקה שלי בעבודה לחברה הביתה. אני יודעת שאישה זו לא מקפידה על בשר חלב/ טבילת כלים/ ואוכלת טרפות ר"ל. בגלל שהיא מכבדת אותי מאד היא קנתה סיר,כערה,סכו"ם חד פעמי, וסכו"ם חדש להכנת האוכל, הדג אינו יתבשל בתנור שלה אלה על ידי פלטה שהבאתי לה, אני לא רוצה לפגוע בה, האם מותר לי הילכתית לאכול אצלה? שאלתי ואתה על פרטי ההכנה של הארוחה ולדעתי הכל כשר הלכתית, האם יש משהו שלא שמתי לב אליו? אשמח לתשובה בהקדם, לברורים 052-8021333 תודה לה`על שזימן לנו שליחים נאמנים כמוכם, יש לציין שזו אינה פעם הראשונה שאני וכמו תמיד אתם חוזרים תמיד עם תשובות מהירות. ה` יברך אתכם וייתן לכם מאוצרו הטוב.

תשובה

א. לא נכון, הרב קנייבסקי מבטל את השמועה.

ב. עם.

ג. ככל הנראה אין בעיה. תקפידי לאכול מתוך צלחת חד פעמית, או צלחת פלסטיק שאינה חייבת בטבילה. כמובן שהדג צריך להיות ממין כשר, בעל סנפיר וקשקשקת. בהצלחה - מנשה ישראל