שאל את הרב - כללי

אם בנאדם התאבד איך אפשר להגיד שהוא קיצר לעצמו את החיים ? הרי הקב`ה קבע זאת ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1) הקב`ה קובע לאדם את המיתה שלו , אם במלחמה תאונת דרכים מחלות וכדו` .. אז אם בנאדם התאבד איך אפשר להגיד שהוא קיצר לעצמו את החיים ? הרי הקב`ה קבע זאת ?! [ האם יש משהו צודק בדבריי ? ] 2) בעז"ה שנקום עוד 120 שנה , האם כולם ימשיכו את החיים מאיפה שהפסיקו עם אותם חוויות וזיכרונות או שנתחיל את החיים מאפס הכל מהתחלה ? אני ישמח לקבל תשובה שתספק אותי , המשך שבוע טוב שיהיה לכם !

תשובה

שלום וברכה

כל חטא הוא בבחירת האדם, והתאבדות של האדם אינה מוכרחת לו וזה תלוי בבחירתו בלבד. כאשר נקום לאחר תחיית המתים הרי נהיה הרבה יותר רוחנים וטהורים, ונתעורר כולנו לעולם חדש טהור וזך.

בברכה - בנימין שמואלי