איסורי נשואי תערובת מקורות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום האם תוכל להפנות אותי בבקשה אל המקורות הידועים לך ב-5 חומשי תורה על איסורי נשואי תערובת של עמ"י עם הגויים היכן כתובים האיסורים לכך בתודה מראש..ושבוע טוב ומבורך

תשובה

שלום וברכה

ספר דברים פרק ז (ג) וְלֹא תִתְחַתֵּן בָּם בִּתְּךָ לֹא תִתֵּן לִבְנוֹ וּבִתּוֹ לֹא תִקַּח לִבְנֶךָ: (ד) כִּי יָסִיר אֶת בִּנְךָ מֵאַחֲרַי וְעָבְדוּ אֱלֹהִים אֲחֵרִים וְחָרָה אַף יְהֹוָה בָּכֶם וְהִשְׁמִידְךָ מַהֵר: וכך כתב הרמב"ם יד החזקה - הלכות איסורי ביאה פרק יב (א) ישראל שבעל עכו"ם משאר האומות דרך אישות או ישראלית שנבעלה לעכו"ם דרך אישות הרי אלו לוקין מן התורה שנאמר לא תתחתן בם בתך לא תתן לבנו ובתו לא תקח לבנך אחד שבעה עממין ואחד כל אומות באיסור זה וכן מפורש על ידי עזרא ואשר לא נתן בנותינו לעמי הארץ ואת בנותיהם לא נקח לבנינו: בהצלחה - בנימין שמואלי