שאל את הרב - כללי

בקשר לשם שלי סהר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם השם סהר זה בסדר ואיזה מעלות יש לו תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

סהר, הוא שם חדש, ויש קוראים בשם זה לבן ויש גם שקוראים בשם זה לבת.

דעת מרן רבי חיים קנייבסקי שלכתחילה אין לתת שם זה, אבל באם כבר נקראים בשם זה אין להחליפו, ויש למצוא בו מעלות כמו זה שנדרש על שם הסנהדרין שהיו יושבים בצורה של `סהר`, כמו צורת הלבנה בתחילת החודש בכדי שיראו אלו את אלו. וכנדרש מהכתוב שיר השירים פרק ז ג) שאגב רצוי שתגיד את הפסוק הזה בכל עת שאתה גומר תפילת שמונה עשרה. "שָׁרְרֵךְ אַגַּן הַסַּהַר אַל יֶחְסַר הַמָּזֶג בִּטְנֵךְ עֲרֵמַת חִטִּים סוּגָה בַּשּׁוֹשַׁנִּים". והוא גם על שם כנסת ישראל שנמשלה ללבנה, ובשם זה תוכל להתעלות ולראות את כל הצדדים שלך, במעלה הסולם העולה לדביקות בכנסת ישראל ובהקדוש ברוך הוא, על ידי מעשים מתאימים.

בהצלחה - מנשה ישראל