חברה והשקפה

מוות בעלי חיים

  • י"ז כסלו התשע"ו

שאלה

שלום.השאלה שלי מעט מוזרה אך היא מציקה לי מאוד.היו לי שני ארנבים שמאוד אהבתי והייתי קשורה אליהם מאוד.באופן פתאומי הם מתו.רציתי לדעת:1.לאן הנפש/נשמה או מה שזה לא יהיה הלכו?איפה מה שחיה אותם?2.האם יש לי דרך לתקשר איתם?הם חסרים לי מאוד.3.האם הגופה שלהם חסרת משמעות עכשיו ונרקבת?4.מה בעצם קורה איתם עכשיו?איפה הם?תודה.

תשובה

שלום וברכה

בעוד שנפש האדם היא נצחית וקבועה ולאחר פטירתה עולה לשמיים ומוסרת דין וחשבון בבית דין של מעלה, הרי שנפש הבהמה והחיה תפקידה מסתיים עם מותה ואין אפשרות לתקשר איתם, גופתה נרקבת או נאכלת ומתבטלת.

בהצלחה,