הרויי שוהים במלון בחנוכה

  • י"ח כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, ההורים שלי יהיו בחנוכה בבית מלון ואני אשאר בבית(אנחנו ספרדים) השאלות שלי: 1. האם אני צריך להדליק בבית את נרות החנוכה עם ברכה ולכוון להוציא את ההורים שלי? 2. האם אבא שלי יכול להדליק בבית המלון נרות עם ברכה?

תשובה

שלום וברכה

אם אתה מעל לגיל המצוות עדיף שאתה תדליק בעבור ההורים וההורים לא ידליקו בית המלון.

בבית המלון קשה להדליק בחדר כי ההנהלה מתנגדת ובלובי לא יוצאים כל כך חובת ההדלקה על כן הטוב ביותר שתדליק בבית עבורם.בכל מקרה אתה לא יכול לצאת בהדלקה שבבית המלון.