זוגיות

האם זה נכון שיש הלכה שאישה יכולה לכפות על בעלה לחזור לארץ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אלו הם נישואים שניים שלי ושל בעלי לי יש ילד אחד ולו שלושה מהגרושה ויש לנו עכשיו תינוקת משותפת אנחנו נשואים כמעט שנתיים וחיים בניו יורק לפני החתונה הבהרתי לבעלי שתכנית שלי היא לחזור לארץ בהקדם הוא הסכים לכך יש לנו כבר הזמנת כרטיסים באל על לחנוכה הקרוב בעלי וגרושתו נפגשו עם צד שלישי כדי לבטל תביעה על מזונות כי היא ידעה שאנחנו רוצים לחזור לארץ באותה הפגישה שהיתה אמורה לפתור את הבעיה הכספית העלתה והוסיפה בעיות חדשות שאם הן לא יפתרו זה פשוט יגמר בגירושין הצד השלישי הזה פשוט עשה לבעלי שטיפת מוח לגבי הילדים שלו מגרושתו שאסור לו לחזור לארץ וזה יהרוס לילדים את החיים ועוד ועוד ועכשיו יש לנו חורבן בבית בעלי שינה את דעתו הוא לא מוכן לחזור לארץ כפי שקבענו והוא רוצה כביכול לבדוק עיניינים אני פשוט שבורה אני לא מצליחה לתפקד וצריך להבין שהסיפור הוא רק על קצה המזלג, המשפחה וכולם מחכים ההכנות בעיצומן ופתאום הבום הזה שמשהו יעזור לי כי אחרת אני לוקחת את שני הילדים שלי וחוזרת לארץ וזה יגמר בגירושין בעלי טען מלכתחילה שהמניעה שלו לחזור לארץ זה רק בגלל דאגת פרנסה לפרנס שתי משפחות ועכשיו הסיפור עם הילדים אני חסרת אונים האם זה נכון שיש הלכה שאישה יכולה לכפות על בעלה לחזור לארץ? או שהוא מחוייב לגור היכן שהאישה רוצה? אני לא יודעת מה לעשות בבקשה תעזרו לי אני לא רוצה להשאר כאן את זה בעלי ידע מתחילת הנישואין ושהילדים האלה ישארו כאן עם אמא שלהם גרושתו תודה וכל טוב

תשובה

שלום וברכה

היי חכמה ואל תלחצי יותר מידי , תתני לו בדוק את העניינים כמו שצריך, ושיצור קשר עם יעוץ משפטי, וכך יידע בדיוק את המוטל עליו.

חלילה לך ללחוץ עליו לשוב לארץ לקלחת נוראה של בעיות, תדחי את מועד נסיעתך לפס, וביינתיים שיבדוק את העניין כראוי.

בהצלח ה- בנימין שמואלי